boomwerkbilthoven-materiaal2-slider2-1200x342

Huisvesting en materiaal

Het gebruik van goed materiaal is voor ons zeer belangrijk. Goed materiaal is voor de veiligheid in ons werk van essentieel belang. Wij werken daarom alleen met de beste materialen en gereedschappen. Sinds begin 2014 zijn we verhuisd naar Den Dolder waar we een loods met genoeg buitenruimte hebben gebouwd. Vanuit hier vallen wij uit naar de hele regio Midden Nederland.

Wagenpark

Voor onze dagelijkse werkzaamheden maken wij gebruik van bijgaand wagenpark. Alle wagens zijn in staat zware aanhangers tot 3500 Kg te trekken wat voor vervoer van houtblokken, snippers en aarde essentieel is. Met onze Nissan Patrol en Toyota Landcruiser zijn we in staat op alle uitdagende terreinen onze werkzaamheden uit te voeren. Een 8-tons lier stelt ons in staat bomen om te trekken en stammen uit een bos te slepen. Een kleine toevoeging is onze Suzuki Samurai voor kleine tuinen en bossages. Dit kleine wagentje kan overal komen met onze versnipperaar en is eveneens uitgerust met lier.

boomwerkbilthoven-materiaal-versnipperaar2

Versnipperaar en snippercombi

In veel gevallen is het versnipperen van snoeihout en takken een goede oplossing. Hiervoor hebben we twee van Deale houtversnipperaars. Een TV 150 en een TV 160 met 45/60 PK diesel motoren op een aanhangeronderstel, die takken kunnen versnipperen tot 15/20 cm diameter. Totaal gewicht van deze machines is 1185 kg waardoor deze in veel gebieden (op gras) goed in te zetten is. Gecombineerd met onze Volkswagen Kipper hebben we hier een perfecte snippercombi wat effectief werken garandeert.

boomwerkbilthoven-materiaal-aanhanger2_2

Aanhangers

Bij het werk dat wij uitvoeren komt vaak veel afvoer kijken. We beschikken daarom over een stevig aanhangwagenpark: Met onze twee drie-assers en twee twee-assers, uitgerust met hoge loofrekken en een laadvermogen van 3500 kg kunnen we moeiteloos alle vervoersuitdagingen aan. Met onze autotrailer kunnen we zware machines, zoals een shovel, vervoeren. Voor het kleinere werk en uitleen voor haardhoutvervoer beschikken we over een twee-assige huifaanhanger.

Stobbenfrees

Voor het verwijderen van de stobben van gekapte bomen hebben wij twee stobbefrezen tot onze beschikking. Hiermee zijn we in staat tot 35 cm onder de grond stronken te verwijderen. Met onze kleinere Carlton-frees kunnen we door smalle poortjes of zelfs door een rijtjeshuis naar de achtertuin. Onze grote Vermeer-stobbefrees is mechanisch zwenkend en dus handig voor grotere stronken.

boomwerkbilthoven-materiaal-stobbenfrees1_1

Kettingzagen

Sinds het begin werken we met het het merk Stihl, wat wordt gezien als een van de beste bosbouwmerken. Hieronder een kleine indicatie van de zagen die ons trouw ondersteunen.

Klimmaterialen

Uiteraard is het voor ons zeer belangrijk om goed klimmateriaal te hebben. Onze klimspullen zijn onze belangrijkste verzekering. Alle materialen worden jaarlijks gekeurd en na iedere klus grondig nagekeken. Op de foto hieronder is onze basis klimuitrusting te zien.

boomwerkbilthoven-materiaal-kettingzagen1
Neem contact op

Stuur ons een bericht en we nemen spoedig contact met u op.

Niet leesbaar? Verander de tekst. captcha txt

Voer je zoekopdracht in en druk op Enter om te zoeken