bbslider1140x342versie2

Boomverzorging

Boomwerk Bilthoven is gespecialiseerd in boomverzorging en het verwijderen van bomen. Wij kappen en snoeien veel bomen voor particulieren, hoveniers en bedrijven in de regio Midden Nederland. Van een enkele boom tot het rooien van gehele percelen, van een makkelijke boom tot de meest moeilijke bomen, Boomwerk Bilthoven is een betrouwbare en professionele partner. Hieronder een overzicht van de verschillende “boom”-werkzaamheden waarvoor wij zijn in te schakelen.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

boomwerkbilthoven-boomwerk-boomverzorging-1
boomwerkbilthoven-boomwerk-boomverzorging-2jpg

Bomen kappen

Het kappen van bomen is soms onvermijdelijk. Bij nieuwbouw en in gevaarlijke situaties moeten bomen soms weg. Ook zien we vaak dat bomen gewoonweg te groot worden voor de plek waarop ze staan en elkaar in de weg komen te staan. Bomen zijn weliswaar mooi, maar ze kunnen ook (te) veel licht en vocht wegnemen. Wij verwijderen bomen vakkundig. Waar dat noodzakelijk is breken we de boom stuk voor stuk af (precision felling).

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Bomen vellen

In sommige gevallen is er genoeg ruimte en mogelijkheid om bomen in één keer te laten vallen. Door middel van diverse zaagtechieken kunnen we de boom precies laten vallen in de juiste richting. In sommige gevallen gebruiken we lieren om een boom de juiste kant op te trekken.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

boomwerkbilthoven-boomwerk-boomverzorging-3
boomwerkbilthoven-bomen-hoogwerker-500x450

Bomen snoeien en boomonderhoud

Snoeien van bomen is vaak nodig wanneer bomen te groot of gevaarlijk worden. Door middel van klimtechnieken snoeien wij uw bomen vakkundig met behoud van vorm en toekomst.

Ook kunnen wij ander onderhoud aan uw bomen verzorgen , hierbij kunt u denken aan het verankeren van gevaarlijke takken/stammen in bomen, het inpakken van Beuken met jute tegen zonnebrand en het verbeteren van de standplaats van uw boom. In veel bomen zit erg veel dood hout. Voor de boom vaak geen probleem, maar voor de auto op de oprit en spelende kinderen een gevaar. Het dode hout kunnen we klimmend of met een hoogwerker verwijderen. Dit is vaak goed te combineren met vormsnoei van een boom. Iedere boom is verschillend en vraagt daarom om een aparte aanpak.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Precision felling

Dit is de belangrijkste specialisatie van Boomwerk Bilthoven. Precision felling houdt in dat bomen klimmend deel voor deel worden afgebroken. Op deze manier kunnen we bomen op moeilijk bereikbare locaties verwijderen, snoeien of verankeren. Takken en toppen vangen we af en laten we gecontroleerd naar beneden zakken. Blokken gooien of hijsen we in handzame blokken naar beneden. Iedere boom vraagt om een specifieke aanpak, waardoor het essentieel is om optimaal gebruik te maken van ervaring en gespecialiseerde materialen.

Bomen
SONY DSC

Versnipperen, afvoeren en fresen

Er zijn verschillende opties om de grote hoeveelheden afval bij het kappen en snoeien van bomen te verwerken. De takken kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor het aanleggen van een houtwal. Takken kunnen wij ook tot 15 á 20 cm diameter versnipperen met een van onze Van Daele-versnipperaars. Deze houtsnippers kunnen wij bij u achterlaten (bijvoorbeeld in borders) of afvoeren in een van onze 12-kuubs aanhangers. Het wegfresen van de stronk van de boom met een van onze twee stobbefrezen behoort ook tot de mogelijkheden.

Neem contact op

Stuur ons een bericht en we nemen spoedig contact met u op.

Niet leesbaar? Verander de tekst. captcha txt

Voer je zoekopdracht in en druk op Enter om te zoeken